Veel wandel- en fietsmogelijkheden

Camping in Wapse, Drenthe

De camping is gelegen aan de rand van Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit is het grootste park van Drenthe. Vanaf de camping heeft u vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Op 10 kilometer afstand ligt het Nationaal Park ‘Dwingelderveld met z’n vele uitgestrekte heidevelden.

Op 20 kilometer afstand ligt het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa.

Drents Schaap

“Onze gasten zijn erg enthousiast over de omgeving. De camping ligt erg centraal en je kunt alle kanten uit.”

Wat te zien of te doen

In de omgeving

Foto: Ilma Fotografie

Fiets- en wandelroutes

Er lopen diverse fiets- en wandelroutes langs de camping:

U kunt natuurlijk ook uw eigen fietsknooppuntenroute samenstellen. U bepaalt dan zelf de route en het aantal kilometers. Ook hangt buiten voor ’t Washokke een fietsknooppunten kaart van de omgeving. Bij ons zijn ook diverse fiets- en wandelroutes te verkrijgen. De Drents Friese Woud wandelvierdaagse, startplaats Diever is van donderdag 23 t/m zondag 26 mei. Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 12, 20, 30 of 40 kilometer. En de Drentse rijwielvierdaagse, startplaats Diever is van donderdag 25 t/m zondag 28 juli.

Het wandelnetwerk van maar liefst 610 kilometer in de gemeente Westerveld voert wandelaars door mooie dorpen, landerijen, natuurgebieden en onontdekte plekjes. Het wandelnetwerk loopt ook over de camping dus u kunt zelfs vanaf de staanplaats een wandelroute starten. Knooppunt 58 staat voor de ingang van de camping.

Ook kunt u kiezen uit diverse leuke dorpsommetjes van max. 5 kilometer.

Fietsen in de omgeving

Foto: Ilma Fotografie

Bezienswaardigheden

Er zijn tal van mooie brinkdorpen, zoals Vledder, Diever en Dwingeloo. Deze dorpen zijn echt een bezoekje waard. In de zomer worden hier leuke activiteiten, markten en braderieën georganiseerd.

Wat ook veel wordt bezocht door onze gasten:

Foto: Ilma Fotografie

Uiteten in de omgeving

In de omliggende dorpen zijn er diverse restaurants te vinden waar u lekker kunt eten. Ook ligt er op loopafstand van onze camping, restaurant De Wapser Herberg. Als u besluit hier te gaan eten dan krijgt u een consumptiebon (kop koffie of thee) aangeboden die u kunt besteden tijdens uw diner.

Impressie

Foto’s

Foto’s: Ilma Fotografie